1. Hospitality management
  2. International hospitality

Hotel- en Eventmanagement

Hbo Bachelor Hospitality & Leisure 3 jaar

International Hospitality & Hotel Management

De hbo-opleiding International Hospitality & Hotel Management bereidt je voor op een loopbaan in de dynamische hotelwereld. Hospitality management leert jou dat gastvrijheid de kern van je taken is. Gasten tevreden stellen, hun verwachtingen overtreffen en hen een onvergetelijk verblijf bieden. Na afronding van de opleiding Hospitality & Hotel Management staat hoogstaande kwaliteit en tevreden klanten bij jou op nummer één.

Hotelmanager

Tijdens de opleiding International Hospitality & Hotel Management, leer je alle verschillende facetten van het beroep hotelmanager. Je stuurt medewerkers aan op de werkvloer, maar buigt je ook over de visie van het hotel. Welke strategie past het beste bij dit viersterrenhotel en hoe kan jij de inkoop en logistiek nog efficiënter laten verlopen. Jij kan als geen ander omgaan met verschillende culturen, het internationale gastheerschap zit je in het bloed. Jij zorgt ervoor dat je gasten het aan niets ontbreekt. 

Studieprogramma hotelmanagement


Het vakkenpakket

Door het internationale karakter van de opleiding, word je klaargestoomd voor het internationale werkveld. Hierbij hoort natuurlijk ook de mogelijkheid tot een stage in het buitenland, waarbij je in contact komt met internationale gasten. Maar ook binnen Nederland zijn er mogelijkheden waar je je kennis kunt toetsen in de praktijk. Tijdens de opleiding International Hospitality & Hotel Management richt je je ook op het marketingaspect; de online marketing en sales. Dat de hotelwereld ieder moment aan het veranderen is, maakt het een interessante branche om in te werken. (Online) marketingstrategieën, het financiële aspect en het personeelsbeleid maken dat je creatief bent in het bedenken van oplossingen binnen de hotelsector. 

Bekijk de vakken


Hbo Hospitality in 3 of 4 jaar

De hbo hotelmanagement opleiding leidt je in slechts 3 of 4 jaar op tot allround hotelmanager. Na afronding van deze hbo-opleiding prijkt de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA) op jouw visitekaartje. 

Versneld studeren bij Tio


Beste hotelmanagementopleiding

In heel Nederland zijn er vijf hotelschool locaties die als beste bestempeld worden, de opleiding is namelijk uitgeroepen tot beste hotelopleiding door de Keuzegids Hbo. Met een grote diversiteit aan mbo- en hbo-opleidingen die Tio biedt, kun je je eigen talent ontwikkelen. Je wordt hierin begeleid door docenten uit het werkveld, krijgt les in kleine klassen en de kennis wordt overgebracht met veel passie en door te doen in de praktijk. De vestigingen van Tio zijn: